X Menu sluiten

Taal

Brandonderzoek

Nu nog geavanceerder in nieuw brandonderzoeksgebouw


Brandonderzoek red levens. De kennis van brandgedrag en brandverloop is daarvoor essentieel. Een brand uitsluitend simuleren in een container is niet meer van deze tijd. Op de Twente Safety Campus beschikken we over een mooi brandonderzoeksgebouw. Het pand is voorzien van tal van geavanceerde technieken, waardoor we nog uitgebreider en specifieker kunnen testen. Zo is er een uitgebreide sprinklerinstallatie die we op uiteenlopende manieren in kunnen zetten. In het gebouw is er voldoende ruimte om bijvoorbeeld de brandwerendheid van gevelelementen, daken of andere objecten te testen. Daarnaast kunnen we een gebouw, kamer of afdeling exact ‘nabouwen’ om nog realistischer te testen.

Brandonderzoek met geavanceerde technieken

Meten is weten geldt ook voor brandonderzoek. De geavanceerde meettechnieken geven u waardevolle informatie over bijvoorbeeld brandgedrag, de oorzaak van de brand en de brandontwikkeling.

In het brandonderzoeksgebouw leiden we – in samenwerking met Troned  - bovendien brandonderzoekers, politie, brandweer en verzekeringsmaatschappijen op.

Downloads

Safety Field Lab

Productblad brandonderzoeksgebouw

Veiligheidstesten nog realistischer

Downloaden
Benieuwd naar de mogelijkheden voor brandonderzoek? Contact

Innovatieprogramma's

Innovatie

Referenties

Referenties